Yritysesittely

Post Thumb


T. Örthén Oy - Historia lyhyesti

T. Örthen ky perustettiin vuonna 1982 Keimolan moottoriradalle n. 25 neliön tiloihin, johon Tauno Örthen, vaimonsa Mariannen kanssa, avasi moottoripyörien huoltopisteen ja käytettyjen auton moottorien myyntipisteen. Peruslähtökohtana heillä oli toteuttaa kauppaa rehellisesti ja reilusti.

Melko pian yrityksen toimenkuva siirtyi enemmän ja enemmän pelkkien motocross- ja enduromoottoripyörien pariin. Taunon pitkäaikaisen ajaja- ja työuran luoman hyvän maineen ja kokemuksen avulla yritys sai hankittua kaikkien suurimpien mp-valmistajien ja tavaratoimittajien edustukset, ja näin ollen moottoripyöräkauppa saatiin käynnistettyä toden teolla.

Vuonna 1987 yrityksen toimintaa laajennettiin siten, että korjaamolle palkattiin ensimmäinen vakituinen työntekijä. 90-luvun lamakausi kuitenkin koetteli yritystä, ja yrityksessä jouduttiin turvautumaan melko radikaaleihinkin ratkaisuihin, jotta säännöllisistä kuluista selvittiin. Kokemuksen, ja pienen onnenkin, avulla vaikeista vuosista kuitenkin selvittiin.

Noin 90-luvun puolivälissä yritys muutti uusiin tiloihin Vantaan Lavangon motocrossradan tuntumaan Viinikanmetsän teollisuusalueelle, jossa se toimi aina 2000-luvun puoliväliin saakka. Nykyään yritys toimii Tuupakassa Kehä III:n varrella, bussivarikkoja vastapäätä, kuluneiden vuosikymmenien kokemus valttinaan.

Vaikka nykymaailma on muuttunut täysin 80-luvusta, ja mp-alan kilpailu on kovempaa kuin koskaan aikaisemmin, niin silti myös nykyään yrityksen tärkeimmät perusperiaatteet ovat reiluus, rehellisyys, sekä henkilökohtainen side asiakkaisiin.

Post Thumb
Back to Top